Letterlijk een tandje bijsteken

Philips onderstreept het belang van een goede mondhygiëne

De World Health Organization benadrukte onlangs dat preventieve mondzorg ernstige ziekten kan voorkomen 1. Hun doel is om dit wereldwijd hoog op de agenda te krijgen. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van gezondheidstechnologie met een sterke positie in mondverzorging en bij de diagnose en behandeling van potentieel schadelijke aandoeningen zoals hartaandoeningen en kanker, staat Philips volledig achter deze nieuwe WHO-resolutie. Philips erkent al lange tijd dat er een verband is tussen mondgezondheid en systeemgezondheid en bevindt zich in een unieke positie om oplossingen te leveren die de dagelijkse mondverzorgingsroutine van mensen verbeteren en tandheelkundige professionals helpen beter voor hun patiënten te zorgen.

En als ​ je je bedenkt dat bij ons maar liefst 60%2 van de Belgen ‘witte tanden’ het belangrijkste aspect van mondhygiëne vindt, begrijp je direct dat we nog een serieus tandje moeten bijsteken als het gaat om een goede mondverzorging.

Philips Sonicare 9900 Prestige, €299,99
Philips Sonicare 9900 Prestige, €299,99

De regel van 2 x 2

Wist je dat een goede mondverzorging helpt tegen allerlei aandoeningen? Tandplak op je tanden en kiezen kan namelijk een ontsteking (gingivitis) veroorzaken. Dit kan zich uitbreiden naar het daaronder gelegen kaakbot en leiden tot een vergevorderde tandvleesontsteking, ook wel parodontitis genoemd. In sommige gevallen kan deze aandoening zelfs leiden tot hart- en vaatziekten.3 4 Gelukkig kan je dankzij een goede poetsroutine zelf heel wat kwaaltjes voorkomen .

“Zolang je je tanden 2x per dag, gedurende 2 minuten poetst, zijn wij al lang blij! Maar ervaring leert ons dat het merendeel van de bevolking een foute manier van poetsen heeft. En dat is helemaal niet zo gemakkelijk aan te passen. Een elektrische tandenborstel doet het werk voor jou en maakt het poetsen makkelijker waardoor je meer tandplak kan verwijderen en het risico op tandvleesontsteking kan verminderen” aldus Alexia Van Lierde, onafhankelijke mondhygiëniste.

Mondverzorging op maat

Philips streeft naar een goede mondverzorging, wereldwijd! En biedt daarom elektrische (sonische) tandenborstels aan voor het grote publiek. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, de sonische technologie. Een sonische beweging creëert dynamische vloeistof die zorgt voor een actieve stroom van speeksel, water en tandpasta die diep tussen de tanden en langs de tandvleesrand stuwt en zo bacteriën reduceert.

De nieuwste Philips Sonicare 9900 Prestige legt de lat voor persoonlijke mondverzorging hoog. De geavanceerde SenseIQ technologie, gecombineerd met intelligente sonische technologie, detecteert jouw persoonlijke mondverzorgingsbehoeften en past zich daarop aan. Poets je bijvoorbeeld te hard, dan geeft de tandenborstel een signaal en tegendruk waardoor de intensiteit automatisch wordt aangepast. Met de klinisch bewezen Premium alles-in-één-opzetborstel hoef je niet meer te wisselen tussen borstels en met de Philips Sonicare-app wordt je voorzien van realtime begeleiding en gepersonaliseerde aanbevelingen om jouw poetsgewoonten te verbeteren, ook wanneer je GSM niet in buurt ligt.

Naast de SenseIQ technologie, maken ook deze features deel uit van het sterk staaltje vakmanschap:

  • De Philips Sonicare 9900 Prestige verwijdert tot wel 20 keer meer tandplak in vergelijking met een handtandenborstel.
  • De nieuwe Philips Sonicare 9900 Prestige tandenborstel geeft dankzij zijn BrushSync™ functie automatisch aan wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen. Voor een optimaal poetsresultaat wordt aangeraden de opzetborstel elke drie maanden te vervangen.
  • De Philips Sonicare-app houdt je poetsbewegingen bij en kan je ten alle tijden raadplegen. Een 3D-mondkaart toont bijvoorbeeld aan welke plaatsen je hebt gemist en je een volgende keer extra aandacht kan geven.

Poetsen zoals een mondhygiëniste

Een mondhygiënist richt zich op de preventie en de gezondheid van het tandvlees waar een tandarts vooral instaat voor het ​ opknappen van de tanden en kiezen zelf. Ze werken in perfecte aanvulling op elkaar. Wij vroegen mondhygiëniste Alexia van Lierde, hoe we onze eigen mondhygiëne kunnen optimaliseren door middel van tips:

  1. Een mondspoelmiddel kan nooit een poetsbeurt vervangen. Je kan het wel gebruiken ter aanvulling van je poetsbeurt voor een fris gevoel.
  2. Het is beter om je mond niet te spoelen na het poetsen. Fluoride helpt om de tanden te beschermen, omdat dat het tandglazuur sterker maakt en dus tanden minder gevoelig maakt voor de schade die zuren kunnen aanrichten. Door niet te spoelen heeft de fluoride tijd om in het glazuur te trekken.
  3. Je poetst je tanden het beste voor het ontbijt. Doe je het nadien, dan kan het immers zijn dat je op lange termijn je tandglazuur beschadigt. Poets je je tanden toch liever na een maaltijd? Wacht dan een halfuur zodat je glazuur de tijd heeft om zich te herstellen.
  4. Flos je tanden voor het tandenpoetsen zodat je de losgemaakte bacteriën uit de mond verwijdert tijdens het poetsen.
Wist je dat de eerste mondhygiënisten in België afstudeerden in 2019? De mondhygiënist is werkzaam als preventieve zorgprofessional binnen de tand–en mondzorg. Sinds 2019 erkend in België als paramedisch beroep.

1 Philips. (2021, 9 juni). World Health Organization resolution coincides with Philips’ belief that oral health and overall health are linked. https://www.philips.com/a-w/about/news/archive/standard/news/articles/2021/20210609-world-health-organization-resolution-coincides-with-philips-belief-that-oral-health-and-overall-health-are-linked.html

2 OHC Segmentation study NL & BE 2017 by H&W Marketing Intelligence.

3 Genco, R. J., Graziani, F., & Hasturk, H. (2020). Effects of periodontal disease on glycemic control, complications, and incidence of diabetes mellitus. Periodontology 2000, 83(1), 59–65. https://doi.org/10.1111/prd.12271

4 Sanz, M., Marco del Castillo, A., Jepsen, S., Gonzalez‐Juanatey, J. R., D’Aiuto, F., Bouchard, P., Chapple, I., Dietrich, T., Gotsman, I., Graziani, F., Herrera, D., Loos, B., Madianos, P., Michel, J., Perel, P., Pieske, B., Shapira, L., Shechter, M., Tonetti, M., . . . Wimmer, G. (2020). Periodontitis and cardiovascular diseases: Consensus report. Journal of Clinical Periodontology, 47(3), 268–288. https://doi.org/10.1111/jcpe.13189


Extra factsheet:

Philips Oral Care Factsheet

PDF - 89 Kb

Belgische Beroepsvereniging Mondhygiënisten
Isabelle Mertens - voorzitter
T: +32 474 76 67 72
E: isabelle@bb-m.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Philips Personal Health Benelux

Over Koninklijke Philips N.V. 

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2021 een omzet van 17,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum